Burgemeester praat met sportverenigingen over corona

Hoe gaat het tijdens deze coronatijd met de sportverenigingen in de gemeente Epe? Hoe ervaren zij deze periode? Wat doe je als vereniging om het hoofd boven water te houden? Burgemeester Tom Horn ging hierover met vijf sportverenigingen online in gesprek.

Tijdens het voorstelrondje bleek dat alle verenigingen erg blij zijn dat er inmiddels weer wat gesport kan worden. “We zijn blij dat we kunnen trainen”. Vooral het competitie spelen wordt toch wel erg gemist. “Trainen is leuk, maar het gaat om de competitie”.

Unaniem gaven alle verenigingen aan dat er zorgen zijn over het sociale aspect van de sport, dat het contact met de leden gemist wordt. Om de verbinding met de leden te zoeken, worden er allerlei activiteiten georganiseerd. “Iedereen binnen onze vereniging denkt mee. We hebben een online quiz georganiseerd, voor de jeugd was er een voetbalclinic en we hebben een online bingo gedaan.”

Veel verenigingen hebben ook financiële zorgen. Er wordt aangegeven dat het geld dat met de kantine verkoop verdiend werd, een belangrijke inkomstenbron is. Maar nu dat dat is weggevallen, zorgt dat voor problemen. Maar ook daar wordt creatief op ingesprongen. “We missen de kantine inkomsten enorm. Daarom organiseren we andere activiteiten om inkomsten te genereren. Dit lost natuurlijk niet alle financiële problemen op maar als we met elkaar de schouders eronder zetten, kunnen we dit samen overwinnen. Ook de gemeente kan ons daarbij helpen.” 

Burgemeester Tom Horn sluit daarop aan: “De samenleving moet weer verbinding krijgen. Sportverenigingen, groot en klein, zijn daarin de lijm van onze samenleving en vanuit de gemeente ondersteunen we hen waar we kunnen.”